Ter Heerdt verdubbelt PLANTegg capaciteit

24 jan 2023

Ter Heerdt verdubbelt de PLANTegg capaciteit

Sinds 2020 bestaat er een samenwerking tussen PLANTegg  en Ter Heerdt. In de afgelopen jaren hebben we samen al verschillende stappen gezet met als uiteindelijk doel het stoppen van het doden van haantjes. Deze samenwerking laat zien dat leghennenproductie goed te verenigen is met duurzaamheid en dierenwelzijn.

Updates

Samen blijven we constructief en consequent samenwerken. Dit heeft er toe geleid dat de afgelopen maanden een aantal belangrijke updates zijn geïnstalleerd op de bestaande carrousel. Hierdoor is de methode van monstername verbetert. Dit zorgt ervoor dat het proces waarmee vloeistof uit het ei wordt gehaald, om door DNA analyse te bepalen of het om een mannelijk of vrouwelijk ei gaat, nog nauwkeuriger wordt.

2e PLANTegg circuit

Daarnaast wordt er een tweede PLANTegg circuit geplaatst. Deze zal in de komende periode in gebruik genomen worden. Door het plaatsen van een 2e circuit kunnen  we de capaciteit verhogen van circa 100.000 kuikens naar circa 200.000 kuikens per week. Dit maakt het  mogelijk grotere bestellingen te verwerken. Deze uitbreiding en de bijbehorende updates zorgen voor een optimalisatie van het PLANTegg proces bij Ter Heerdt. Zo bereiden we ons voor op een toekomst zonder kuiken doden.

Samen werken aan de toekomst

Wij zijn blij dat we met bovenstaande weer een stap hebben kunnen zetten in het optimaliseren en opschalen van het PLANTegg proces in onze broederij.

We blijven samen met onze partner werken aan economische en duurzame oplossingen die we in het belang van dierenwelzijn steeds verder blijven ontwikkelen.

Terug naar overzicht