Ketenbeheersing

Ouderdieren

Ter Heerdt werkt met gespecialiseerde pluimveebedrijven die meer dan 200.000 Lohmann ouderdieren houden en opfokken. Deze ouderdierbedrijven werken volgens de hoogste eisen en hebben continu aandacht voor de gezondheid van de dieren en beheersing van risico’s. Zo wordt bijvoorbeeld het risico op insleep van dierziekten van buitenaf beperkt doordat deze ouderdierbedrijven in extensieve pluimveegebieden gesitueerd zijn. Wij werken met een beperkt aantal ouderdierbedrijven. Hierdoor zijn we in staat grote aantallen broedeieren te produceren vanaf één locatie. Dit betekent meer uniformiteit in broedeieren en minder ziektedruk. Ook is specialisatie per merk mogelijk. Dit verhoogt de optimalisatie van technische resultaten en verbetert de kwaliteit van het kuiken.

Broederij

Ter Heerdt heeft een eigen moderne broederij. In 2012 is onze broederij geheel vernieuwd. De capaciteit groeide tot 9 miljoen kuikens. In 2020 maakte een verbouwing in onze broederij ons klaar voor de ontwikkelingen op het gebied van OKT (Ohne Kükentöten). Naast onze eigen broederij hebben we één broederij die exclusief voor ons broedt. De capaciteit van deze broederij is 3 miljoen kuikens. Deze eieren worden onder strikt hygiënische omstandigheden uitgebroed. Derden hebben geen toegang tot de broederij. Na elke uitkomst wordt de broederij intensief schoongemaakt en ontsmet. We broeden maximaal twee keer per week om extreme bacterie- en schimmelgroei te voorkomen.

Een belangrijk onderdeel is ons vaccinatiebeleid. In de broederij leggen we de basis voor een goede gezondheid van uw kuiken of leghen. Alle kuikens zijn volledig traceerbaar door een uniek en geautomatiseerd tracking en tracing systeem, genaamd ‘Ovotrack’. Hierdoor hebben onze medewerkers direct toegang tot alle informatie, vanaf het ouderdier tot aan het kuiken. Dankzij dit systeem kunnen we uitgebreide analyses maken. Het resultaat? Sterke, uniforme kuikens die een gezond rendement beloven.

Opfok

In de meer dan 60 eigen gecontracteerde opfokbedrijven van Ter Heerdt groeien de kuikens uit tot gezonde leghennen. Huisvesting speelt daarbij een belangrijke rol. De huisvestingssystemen van onze opfokbedrijven bereiden de toekomstige leghen voor op een verblijf in uw stal, of u nu een scharrel- of biologisch legbedrijf hebt. Wij werken met vaste opfokkers van hoog niveau die werken volgens het 100-punten systeem. Elke opfokker wordt door middel van een onafhankelijke audit naar een hoger plan gebracht. Hierdoor zijn wij in staat een stabiele kwaliteit opfokhen te leveren. De genetische potentie moet er op uw bedrijf uitkomen. Uniek is dat Ter Heerdt opfokgegevens verstrekt via PoultryPlan. Vanaf geboorte van de kuikens zijn alle door u gewenste gegevens online te volgen. Een exclusieve service dus.