Onze verantwoordelijkheid 

Ouderdieren

Ter Heerdt werkt met gespecialiseerde pluimveebedrijven. Deze ouderdierbedrijven werken volgens de hoogste eisen en hebben continu aandacht voor de gezondheid van de dieren en beheersing van risico’s. Zo wordt bijvoorbeeld het risico op insleep van dierziekten van buitenaf beperkt doordat deze ouderdierbedrijven in extensieve pluimveegebieden gesitueerd zijn. Wij werken met een beperkt aantal ouderdierbedrijven. Hierdoor zijn we in staat grote aantallen broedeieren te produceren vanaf één locatie. Dit betekent meer uniformiteit in broedeieren en minder ziektedruk. Ook is specialisatie per merk mogelijk. Dit verhoogt de optimalisatie van technische resultaten en verbetert de kwaliteit van het kuiken.

Broederij(en)

Ter Heerdt heeft een eigen moderne broederij. Naast de eigen moderne broederij heeft Ter Heerdt de beschikking over 2 andere broederijen (Elsendorp en Wroclaw PL). In de afgelopen jaren hebben we ingespeeld op de marktontwikkelingen en zijn we klaar voor onder andere de ontwikkelingen op het gebied van OKT (Ohne Kükentöten). Op het gebied van productie hebben wij sinds 1 januari 2024 een intensieve samenwerking met Verbeek. De productie activiteiten, broedeieren, ééndagskuikens en 17 weekse hennen, zijn ondergebracht in de Ter Heerdt Verbeek productie B.V. Hierdoor hebben wij de beschikking over 3 broederijen. Hiermee zijn we flexibel en kunnen we maatwerk bieden zodat we slagvaardig kunnen opereren in de Europese markt.

Een belangrijk onderdeel is ons vaccinatiebeleid. In de broederij leggen we de basis voor een goede gezondheid van uw kuiken of leghen. Alle kuikens zijn volledig traceerbaar door een uniek en geautomatiseerd tracking en tracing systeem, genaamd ‘Ovotrack’. Hierdoor hebben onze medewerkers direct toegang tot alle informatie, vanaf het ouderdier tot aan het kuiken. Dankzij dit systeem kunnen we uitgebreide analyses maken. Het resultaat? Sterke, uniforme kuikens die een gezond rendement beloven.

Opfok

In onze eigen gecontracteerde opfokbedrijven van Ter Heerdt groeien de kuikens uit tot gezonde leghennen. Huisvesting speelt daarbij een belangrijke rol. De huisvestingssystemen van onze opfokbedrijven bereiden de toekomstige leghen voor op een verblijf in uw stal, of u nu een scharrel- of biologisch legbedrijf hebt. Wij werken met vaste opfokkers van hoog niveau. Elke opfokker wordt door middel van een onafhankelijke audit naar een hoger plan gebracht. Hierdoor zijn wij in staat een stabiele kwaliteit opfokhen te leveren. De genetische potentie moet er op uw bedrijf uitkomen. Uniek is dat Ter Heerdt opfokgegevens verstrekt via PoultryPlan. Vanaf geboorte van de kuikens zijn alle door u gewenste gegevens online te volgen. Een exclusieve service dus.

Kwaliteitssystemen

Door gebruik te maken van verschillende kwaliteitssystemen zorgen we ervoor dat wij onze processen goed beheersen en bewaken we continue de kwaliteit binnen onze keten. Zo blijven wij ons en onze bedrijven steeds verbeteren. Waardoor wij de verwachtingen van onze klanten blijven waarmaken.

“goede samenwerking met de controlerende instanties zorgt voor duidelijkheid en praktische oplossingen bij onze opfokkers”

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn staat steeds hoger op de publieke en politieke agenda. Binnen Ter Heerdt is dierenwelzijn heel erg belangrijk. Wij hebben hierin een voorbeeld functie. Wij werken binnen Ter Heerdt met duidelijke protocollen voor dierenwelzijn. Door onze mensen hier regelmatig een training Animal Welfare te laten volgen, zorgen wij ervoor dat iedereen op de hoogte is en als zodanig handelt.

Duurzaamheid

Ter Heerdt werkt aan een aantal strategische thema’s op het gebied van duurzaamheid.  In onze projecten geven we aandacht aan voedselveiligheid, dierenwelzijn, traceerbaarheid en goede arbeid en werkcondities. Uitgangspunten in al deze thema’s zijn transparantie, samenwerking met partners.