Stand van zaken vogelgriep (2 februari)

2 feb 2022

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Biddinghuizen

  • Afvoer consumptie-eieren: met ingang van 2 februari 2022 kunnen consumptie-eieren door een Nederlands aangewezen pakstation of eierverwerker via een aangewezen overslaglocatie (tussenstation) worden afgevoerd. Klik hier voor de aanwijzingen in het beperkingsgebied Biddinghuizen. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers.
  • Afvoer vleeskuikens: de NVWA heeft slachterijen voor het gebied Biddinghuizen aangewezen. Dit betekent dat onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA vleeskuikens afgevoerd kunnen worden. Op de site van AVINED staat hoe u een ontheffing kunt aanvragen.
  • Verplaatsen opfok (groot) ouderdieren of opfokleghennen: verplaatsing is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak in het gebied Biddinghuizen met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Let op: begin tijdig met de procedure.
  • Afvoer van broedeieren: afvoer van broedeieren naar een broederij is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak in het gebied Biddinghuizen met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Let op: begin tijdig met de procedure. Afvoer van broedeieren naar een aangewezen eierverwerker kan vanaf 2 februari 2022 via de aangewezen overslaglocatie. Klik hier voor de aanwijzingen in het beperkingsgebied Biddinghuizen.

Diverse bedrijven bevonden zich al in het 10 km gebied van Lelystad, dat een overlap heeft met het gebied Biddinghuizen. Er wordt voor enkele bedrijven nog gekeken naar oplossing voor knelpunten.

Plaatsing eendagskuikens in regio 10

In de nieuwsbrief van 28 januari 2022 is gemeld dat in regio 10 Ede (let op: dit is niet het 10 km-gebied Ede) de plaatsing van eendagskuikens mogelijk zou worden. Dit is gebeurt met deze regeling op de site van LNV.

Terug naar overzicht