Afvoermogelijkheden Lunteren VIII

2 mei 2022
  • Afvoer consumptie-eieren: het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit het beperkingsgebied Lunteren VIII  is met ingang van heden toegestaan. De aanwijzingen zijn gelijk aan de aanwijzingen van de gebieden Terschuur en Barneveld II (deze aanwijzingen vindt u hier). Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers. Voor legbedrijven in het 3 km-gebied geldt een individuele aanwijzing.
  • Afvoer vleeskuikens: de NVWA zal slachterijen aanwijzen voor deze beperkingsgebieden. Onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA kunnen vleeskuikens afgevoerd worden. Op de site van AVINED staat hoe u een ontheffing kunt aanvragen.
  • Verplaatsen opfok (groot) ouderdieren of opfokleghennen: verplaatsing is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak in een beperkingsgebied met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Let op: begin tijdig met de procedure.

Afvoer van broedeieren: afvoer van broedeieren naar een broederij is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Let op: begin tijdig met de procedure. Afvoer van broedeieren naar een aangewezen eierverwerker kan vanaf vandaag. De aanwijzingen zijn gelijk aan de aanwijzingen van de gebieden Terschuur en Barneveld II (deze aanwijzingen vindt u hier).

Terug naar overzicht